RU  UK  EN
Статті  >  Уяви  >  Добавки не попросиш: 10 найогидніших страв

Добавки не попросиш: 10 найогидніших страв

Якщо ви зараз на дієті, а підступний внутрішній голос по-зрадницьки шепоче: «Ну ж бо, піди подивися, що там є в холодильнику», – ця стаття апетит відіб’є начисто. Та увага! Людям зі слабкими нервами і шлунками читати матеріал і тим паче переглядати ілюстрації не радимо. OUTLOOK підготував топ найогиднішої їжі, порівняно з якою свинячий мозок або смажені коники здаються дуже навіть delicious...
  • Жителі Північного В’єтнаму «багатоінгредієнтний» український борщ або російські щі не особливо шанують. Куди смачнішим і поживнішим вони вважають сирий кров’яний суп. Багату на білок червону рідину, виціджену з тушок качок або гусей, спочатку відправляють у морозилку, де всі наявні бактерії підпадають під холодову атаку і гинуть. Після цього задекоровану арахісом тягучу страву з металевим присмаком підносять «гурманам».

soup-of-duck-blood-03.jpg

  • Якщо, ласуючи «Кривавою Мері» по-в’єтнамськи, ви мінімально ризикуєте здоров’ям, принаймні фізичним, то «вариво» зі скорпіонів, поширене на півдні Китаю, може стати останнім обідом у вашому житті. Залишки смертельно небезпечної отрути часто зберігаються в недостатньо проварених комахах...

2 - Варево из скорпионов.jpg

  • Поява на мексиканських полях чоловіків з лопатами не обов’язково вказує на початок сезонних робіт. Швидше за все, вони відважно збирають головний інгредієнт для делікатесу під назвою «ескамолес». Докопавшись до глибини близько восьми метрів, бідолахи опускають руки, які тут же стають жертвою сотень отруйних укусів, і дістають довгоочікуваний ексклюзив – личинки величезних мурашок виду Ліометопум. Потім здобич, яку іменують також «ікрою комах», злегка приправляється зеленою цибулею і подається до столу. Кажуть, страва залишає приємний мигдальний післясмак...

3 - эскамолес.JPG

  • Любите сир з «душком»? А як щодо ароматного, вершкового, ексклюзивного «касу марцу», та ще й з личинками мухи Piophila casei. Сирні «квартиранти» під час їди обов’язково мають бути живими, адже, загинувши, вони стають вкрай токсичними. Вживання бутербродів з такою закускою, яку, до речі, придбати можна лише на чорному ринку Сардинії, вимагає особливих навичок. Перед тим, як скуштувати делікатес, варто прикрити рукою ніс і закрити очі. І не тільки щоб убезпечити свій нюх. Рухливі жучки можуть стрибати на відстань близько 15 см, і переселитися з їжі у внутрішні органи дегустатора для них не проблема.

4 - касу марцу.jpg

  • Специфічний запах, від якого у незвиклого туриста почнуть сльозитися очі, а ноги понесуть у бік туалетної кабінки, мають і «столітні яйця». Рецепт належить «всеїдним» китайцям. Свіжий продукт занурюють в асорті з глини, солі, золи і рисової соломи, а через кілька місяців дістають і відправляють на кухні ресторанів і прилавки супермаркетів. За цей час жовток набуває «апетитного» темно-зеленого кольору, а білок перетворюється на «ніжне» темно-коричневе желе.

5 - столетние яйца.jpg

  • Більше «тухлості» звичайним яйцям змогли додати тільки кулінари Камбоджі. Страва під назвою «балут» – це майже розвинуте пташеня, в оперенні, зі сформованим дзьобом, зварене в шкаралупі...

6 - балут.jpeg

  • І знову привіт, Китай! Обійти увагою страву із зародків тварин тутешні шеф-кухарі, звичайно, не змогли. Та за огидністю африканський рецепт переплюнули у стократ. Частування, улюблене ще з імператорських часів, носить назву «три писки щура». На тарілку кладуть кількох щуренят, видобутих із живота дорослої вагітної особини, і подають соєвий соус. Перший писк тварина видає, коли її беруть паличками, другий – коли обмокують у соусі, і третій – безпосередньо при розжовуванні.

7 - Три писка крысы.jpg

  • Північні народи, що живуть на просторах Чукотки і Гренландії, на Різдво фарширують не качку яблуками, а тюленя – чайками. Готувати «ківіак» починають за півроку до пригощання. Невипотрошену обезголовлену тушку доверху набивають общипаними птахами і відправляють на заморозку. У передсвяткову ніч «запаси» заносять до будинку для відтавання, після чого без будь-якої термообробки подають на стіл.

8 - Кивиака.jpg

  • В ісландському новорічному меню червоним маркером також можна підкреслити особливо огидну страву – «хакарл». Це прогниле м’ясо або шлунок гренландської полярної акули.

9 - Хакарл.jpg

  • Поряд з інгредієнтами для суші у японських супермаркетах продаються величезні очі тунця. Слизький делікатес вважається неймовірно корисним для здоров’я і рекомендується до вживання в сирому вигляді.

10 - глаз тунца.jpg





Фото з відкритих джерел

Вам це буде цікаво:
Незвичайні шкільні уроки різних країн світу
На честь сьогоднішнього свята - Дня знань ми вирішили розповісти Вам, які незвичайні предмети належить освоїти учням у різних країнах світу! Гризти граніт науки, осягаючи основи алгебри і геометрії, або запам’ятовувати роки правління монархів, гортаючи підручники з історії, – буденна справа для школярів.
OUTLOOK: До Дня Незалежності України...
Подорожуючи і захоплюючись заморською красою, іноді не підозрюєш, що в рідній країні є не менше пам'яток, які важливі для всього людства. І сьогодні в честь Дня Незалежності України OUTLOOK підготував для Вас матеріал про семи об'єктах стоять у списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, що розташовані на території нашої держави.
БагатоМЕТРОва краса
Жителі великих міст чи не щодня користуються метрополітеном. На жаль, у стрімкому ритмі сучасного життя мало хто може дозволити собі насолоджуватись дизайном підземок. OUTLOOK не навчився зупиняти час, однак ми змогли підібрати для вас п'ятнадцять найдивовижніших станцій з усього світу.
Леніну й не снилося... Вражаючі мавзолеї
Великі й не дуже світу цього змушують голосно говорити про себе не тільки за життя, але й після смерті. А як, власне, можна промовчати, дивлячись на помпезну усипальню того чи іншого діяча, навіть не беручи до уваги єгипетські піраміди. Outlook переконався в тому, що мавзолей Володимира Ілліча на Красній площі – досить скромний притулок на відміну від...
Посидимо? Частина друга
Не так давно ми вже писали про незвичайні лавочки, які можна побачити на вулицях різних міст. В один матеріал не вдалося «вмістити» всі об’єкти, які нам сподобалися, тому сьогодні – друга частина огляду. Почнемо із французького дизайнера Пабло Рейносо. Уже кілька років він подорожує країнами і залишає за собою «сліди». Ми вибрали дві найцікавіші його роботи.
Перегоріла? Не біда!
Зазвичай, коли лампочки в наших квартирах перегорають, ми, не замислюючись, викидаємо їх у смітник: яка від них тепер користь? Однак трішки фантазії – і руки «з потрібного місця» творять дива. Якщо у вас є дитина, то перегорілий освітлювальний прилад може перетворитися на чудову іграшку, зроблену своїми руками...
Посидимо?
Гуляючи київською Пейзажною алеєю, завжди помічаєш дивовижні лавки, створені українськими майстрами. Моя улюблена – з пледом і подушкою, адже вона здається затишною навіть у негоду. Сидячи на ній, я згадав картину з дитинства: бабусі виносять з дому довгу дошку, кладуть її одним кінцем на пеньок, іншим – на перила під’їзду, і виходить лавочка. Чим не дизайнерське диво?
Інфраструктура по-китайськи: неймовірний міст, що єднає Макао і Гонконг
Коли скептики кажуть, що все «най-най» уже збудоване людством, і кивають на різноманітні і справді видатні витвори інженерної думки, вони найчастіше погано поінформовані і навряд чи дивляться далі за розвинені західні країни. А тим часом, приміром, у Китаї держава піднімає просто нечувані інфраструктурні проекти.
Ваш сніданок, сер! Або як починають свій день у різних країнах світу
Маленький тост, шматочок сиру і ковток міцної кави. «Це вам не шведський стіл!» – обурено пробурчить офіціант, дивлячись на незадоволене обличчя туриста. Щедрій українській душі не збагнути, як таким можуть наїстись місцеві. Тому перед подорожжю до нової країни варто знати точно, де звечора приготувати собі бутерброди...
Міські стежки. Найвужчі і найширші вулиці світу
Понад половину населення планети живе в містах, пронизаних безліччю вулиць – довгих і коротких, широких та вузьких, гарних і не дуже. Критеріїв тут немає, комусь нетрі Ріо миліші за бродвейські авеню. Ми не беремося стверджувати, що краще чи гірше, а просто зосередимось на показниках.
Встигнути подумати про все: топ-5 затяжних рейсів
Талони на посадку й закордонний паспорт приємно гріють вам руку, а багаж уже давно перетворено чиїмись вправними руками на пам'ятник з поліетилену. За прикрою випадковістю саме в цьому целофановому полоні можуть залишитися журнали, книжки і кросворди, що ви їх припасли на випадок хронічного нападу нудьги під час перельоту.
Пальчики оближеш: Що на вас чекає за кулісами найкращих кухонь світу
Давайте пригадаємо найбільш незвичну страву, котру вам випало скуштувати? Що це буде за їжа, вам вирішувати. Небагато екзотики;ті самі комахи, котрих ми слабо можемо уявити як інгредієнт; дивний напій із гіркуватим присмаком; несподіване поєднання гіркого і кислого… у кожного є свій незабутній досвід щодо цього.
У пошуках гастрономічного Ельдорадо
Зізнаюся, це нелегке завдання – описати кухню, котра віднедавна стала для мене основною. Нині я живу в Еквадорі і вже давно не куштувала голубці, вареники і навіть чорного хліба. Хоча, зізнаюся, кілька разів зварила борщ. Чужа кухня спочатку дивує, потім стає нудотною і лише на третій стадії знайомства з нею починає відкривати свої секрети.
Історія бренду: McDonald’s
У чому полягав секрет першої картоплі фрі, де гамбургер коштував 15 центів і чому єдиниц в 60-х фаст-фуд не почав би свій рух без... продавця міксерів? Брати Моріс і Ричард (Мак і Дік) Макдональди, як і ми, не знали відповідей на всі ці запитання, переїхавши з Нової Англії до Каліфорнії в 1927 році. Але за спиною багатозначно потирала долоні Велика депресія, готова звести нанівець усі їхні сподівання. І далі...
Глибокі музеї
Ще кілька століть тому морський транспорт був не просто найпопулярнішим, але й часом єдиним способом дістатися з точки А в точку Б. Однак, як відомо, форс-мажори трапляються на будь-яких дорогах, навіть водних, і за історію людства безліч кораблів так і не пристало до берега. Проте відносна «збережність» дозволяє затонулим суднам знайти друге життя, перетворившись на музеї.
Між берегів
Як показує практика, навіть найутилітарніші речі можна зробити предметом мистецтва. Якщо проявити фантазію і «не рубати» творчість, все стає незвичайним. Наприклад, мости. За логікою основне призначення таких конструкцій – з’єднати два береги, тому головне в них – безпека. Однак іноді люди керуються іншими критеріями.
У мандри по-своєму. Транспорт для подорожей
OUTLOOK не може уявити життя без подорожей. Але квитки, розклади, черги, повільність – усе це може неабияк зіпсувати мандрівку. Тому як добре мати біля дому чи в гаражі транспорт, який дозволить побачити і пережити щось нове, забувши про проблеми.
"Усе включено" і навіть більше: незвичайний готельний сервіс
Готелі, що надають аll inclusive для собак. Пансіон, у якому заколисують казками дорослих, або унікальне місце, де не шанують працю, а заохочують лінь. Це не сон і не паралельна реальність, а хитро продуманий готельний сервіс...
Як незвично провести час у Копенгагені: Христианія – оплот свободи
Усі ми так чи інакше прагнемо свободи – особистої чи національної, матеріальної чи духовної. Дивне поселення Христианія в центрі датської столиці – одна із спроб досягти повної свободи від законів матеріального світу.
Оце так сервіс! Японське таксі
Найперше, з чим має розібратися кожен турист, опинившись у новій країні – це із транспортною системою. Часто вона здається складною і заплутаною, і щоб збагнути її, потрібні тижні, а може, й місяці. Наша читачка Наталія Усенко побувала в Японії і ділиться своїми враженнями про найбільш комфортний і безпечний транспорт у світі.
Закрити
Outlook facebook page