RU  UK  EN
Статті  >  Уяви  >  Добавки не попросиш: 10 найогидніших страв

Добавки не попросиш: 10 найогидніших страв

Якщо ви зараз на дієті, а підступний внутрішній голос по-зрадницьки шепоче: «Ну ж бо, піди подивися, що там є в холодильнику», – ця стаття апетит відіб’є начисто. Та увага! Людям зі слабкими нервами і шлунками читати матеріал і тим паче переглядати ілюстрації не радимо. OUTLOOK підготував топ найогиднішої їжі, порівняно з якою свинячий мозок або смажені коники здаються дуже навіть delicious...
  • Жителі Північного В’єтнаму «багатоінгредієнтний» український борщ або російські щі не особливо шанують. Куди смачнішим і поживнішим вони вважають сирий кров’яний суп. Багату на білок червону рідину, виціджену з тушок качок або гусей, спочатку відправляють у морозилку, де всі наявні бактерії підпадають під холодову атаку і гинуть. Після цього задекоровану арахісом тягучу страву з металевим присмаком підносять «гурманам».

soup-of-duck-blood-03.jpg

  • Якщо, ласуючи «Кривавою Мері» по-в’єтнамськи, ви мінімально ризикуєте здоров’ям, принаймні фізичним, то «вариво» зі скорпіонів, поширене на півдні Китаю, може стати останнім обідом у вашому житті. Залишки смертельно небезпечної отрути часто зберігаються в недостатньо проварених комахах...

2 - Варево из скорпионов.jpg

  • Поява на мексиканських полях чоловіків з лопатами не обов’язково вказує на початок сезонних робіт. Швидше за все, вони відважно збирають головний інгредієнт для делікатесу під назвою «ескамолес». Докопавшись до глибини близько восьми метрів, бідолахи опускають руки, які тут же стають жертвою сотень отруйних укусів, і дістають довгоочікуваний ексклюзив – личинки величезних мурашок виду Ліометопум. Потім здобич, яку іменують також «ікрою комах», злегка приправляється зеленою цибулею і подається до столу. Кажуть, страва залишає приємний мигдальний післясмак...

3 - эскамолес.JPG

  • Любите сир з «душком»? А як щодо ароматного, вершкового, ексклюзивного «касу марцу», та ще й з личинками мухи Piophila casei. Сирні «квартиранти» під час їди обов’язково мають бути живими, адже, загинувши, вони стають вкрай токсичними. Вживання бутербродів з такою закускою, яку, до речі, придбати можна лише на чорному ринку Сардинії, вимагає особливих навичок. Перед тим, як скуштувати делікатес, варто прикрити рукою ніс і закрити очі. І не тільки щоб убезпечити свій нюх. Рухливі жучки можуть стрибати на відстань близько 15 см, і переселитися з їжі у внутрішні органи дегустатора для них не проблема.

4 - касу марцу.jpg

  • Специфічний запах, від якого у незвиклого туриста почнуть сльозитися очі, а ноги понесуть у бік туалетної кабінки, мають і «столітні яйця». Рецепт належить «всеїдним» китайцям. Свіжий продукт занурюють в асорті з глини, солі, золи і рисової соломи, а через кілька місяців дістають і відправляють на кухні ресторанів і прилавки супермаркетів. За цей час жовток набуває «апетитного» темно-зеленого кольору, а білок перетворюється на «ніжне» темно-коричневе желе.

5 - столетние яйца.jpg

  • Більше «тухлості» звичайним яйцям змогли додати тільки кулінари Камбоджі. Страва під назвою «балут» – це майже розвинуте пташеня, в оперенні, зі сформованим дзьобом, зварене в шкаралупі...

6 - балут.jpeg

  • І знову привіт, Китай! Обійти увагою страву із зародків тварин тутешні шеф-кухарі, звичайно, не змогли. Та за огидністю африканський рецепт переплюнули у стократ. Частування, улюблене ще з імператорських часів, носить назву «три писки щура». На тарілку кладуть кількох щуренят, видобутих із живота дорослої вагітної особини, і подають соєвий соус. Перший писк тварина видає, коли її беруть паличками, другий – коли обмокують у соусі, і третій – безпосередньо при розжовуванні.

7 - Три писка крысы.jpg

  • Північні народи, що живуть на просторах Чукотки і Гренландії, на Різдво фарширують не качку яблуками, а тюленя – чайками. Готувати «ківіак» починають за півроку до пригощання. Невипотрошену обезголовлену тушку доверху набивають общипаними птахами і відправляють на заморозку. У передсвяткову ніч «запаси» заносять до будинку для відтавання, після чого без будь-якої термообробки подають на стіл.

8 - Кивиака.jpg

  • В ісландському новорічному меню червоним маркером також можна підкреслити особливо огидну страву – «хакарл». Це прогниле м’ясо або шлунок гренландської полярної акули.

9 - Хакарл.jpg

  • Поряд з інгредієнтами для суші у японських супермаркетах продаються величезні очі тунця. Слизький делікатес вважається неймовірно корисним для здоров’я і рекомендується до вживання в сирому вигляді.

10 - глаз тунца.jpg





Фото з відкритих джерел

Вам це буде цікаво:
Ваш сніданок, сер! Або як починають свій день у різних країнах світу
Маленький тост, шматочок сиру і ковток міцної кави. «Це вам не шведський стіл!» – обурено пробурчить офіціант, дивлячись на незадоволене обличчя туриста. Щедрій українській душі не збагнути, як таким примудряються наїстись місцеві жителі. Тому перед подорожжю до нової країни варто знати точно, де звечора приготувати собі бутерброди на ранок, а де й запастися кількома літрами води!
Міські стежки. Найвужчі і найширші вулиці світу
Понад половину населення планети живе в містах, пронизаних безліччю вулиць – довгих і коротких, широких та вузьких, гарних і не дуже. Критеріїв тут немає, комусь нетрі Ріо миліші за бродвейські авеню. Ми не беремося стверджувати, що краще чи гірше, а просто зосередимось на показниках.
Встигнути подумати про все: топ-5 затяжних рейсів
Талони на посадку й закордонний паспорт приємно гріють вам руку, а багаж уже давно перетворено чиїмись вправними руками на пам'ятник з поліетилену. За прикрою випадковістю саме в цьому целофановому полоні можуть залишитися журнали, книжки і кросворди, що ви їх припасли на випадок хронічного нападу нудьги під час перельоту.
Пальчики оближеш: Що на вас чекає за кулісами найкращих кухонь світу
Давайте пригадаємо найбільш незвичну страву, котру вам випало скуштувати? Що це буде за їжа, вам вирішувати. Небагато екзотики;ті самі комахи, котрих ми слабо можемо уявити як інгредієнт; дивний напій із гіркуватим присмаком; несподіване поєднання гіркого і кислого… у кожного є свій незабутній досвід щодо цього. А ми сьогодні поговоримо про цікавих і незвичайних шеф-кухарів світу – та ще й без прив’язки до епохи. Шанувальникам історії присвячується.
У пошуках гастрономічного Ельдорадо
Зізнаюся, це нелегке завдання – описати кухню, котра віднедавна стала для мене основною. Нині я живу в Еквадорі і вже давно не куштувала голубці, вареники і навіть чорного хліба. Хоча, зізнаюся, кілька разів зварила борщ. Чужа кухня спочатку дивує, потім стає нудотною і лише на третій стадії знайомства з нею починає відкривати свої секрети.
Історія бренду: McDonald’s
У чому полягав секрет першої картоплі фрі, де гамбургер коштував 15 центів і чому єдиниц в 60-х фаст-фуд не почав би свій рух без... продавця міксерів? Брати Моріс і Ричард (Мак і Дік) Макдональди, як і ми, не знали відповідей на всі ці запитання, переїхавши з Нової Англії до Каліфорнії в 1927 році. Але за спиною багатозначно потирала долоні Велика депресія, готова звести нанівець усі їхні сподівання. І далі...
Глибокі музеї
Ще кілька століть тому морський транспорт був не просто найпопулярнішим, але й часом єдиним способом дістатися з точки А в точку Б. Однак, як відомо, форс-мажори трапляються на будь-яких дорогах, навіть водних, і за історію людства безліч кораблів так і не пристало до берега. Проте відносна «збережність» дозволяє затонулим суднам знайти друге життя, перетворившись на музеї.
Між берегів
Як показує практика, навіть найутилітарніші речі можна зробити предметом мистецтва. Якщо проявити фантазію і «не рубати» творчість, все стає незвичайним. Наприклад, мости. За логікою основне призначення таких конструкцій – з’єднати два береги, тому головне в них – безпека. Однак іноді люди керуються іншими критеріями.
У мандри по-своєму. Транспорт для подорожей
OUTLOOK не може уявити життя без подорожей. Але квитки, розклади, черги, повільність – усе це може неабияк зіпсувати мандрівку. Тому як добре мати біля дому чи в гаражі транспорт, який дозволить побачити і пережити щось нове, забувши про проблеми.
"Усе включено" і навіть більше: незвичайний готельний сервіс
Готелі, що надають аll inclusive для собак. Пансіон, у якому заколисують казками дорослих, або унікальне місце, де не шанують працю, а заохочують лінь. Це не сон і не паралельна реальність, а хитро продуманий готельний сервіс...
Як незвично провести час у Копенгагені: Христианія – оплот свободи
Усі ми так чи інакше прагнемо свободи – особистої чи національної, матеріальної чи духовної. Дивне поселення Христианія в центрі датської столиці – одна із спроб досягти повної свободи від законів матеріального світу.
Оце так сервіс! Японське таксі
Найперше, з чим має розібратися кожен турист, опинившись у новій країні – це із транспортною системою. Часто вона здається складною і заплутаною, і щоб збагнути її, потрібні тижні, а може, й місяці. Наша читачка Наталія Усенко побувала в Японії і ділиться своїми враженнями про найбільш комфортний і безпечний транспорт у світі.
На ходу. Вулична їжа в різних країнах світу. Частина 2
Ви, бува, не зголодніли? Ну й чудово, адже ми продовжуємо нашу розповідь про найпопулярнішу вуличну їжу з усього світу. Налітай, поки гаряче! Почнемо з південно-азійської країни Сінгапур - багаті на вітаміни і мінерали морепродукти займають ключове місце в раціоні жителів ...
На ходу. Вулична їжа в різних країнах світу
Досвідчені туристи вважають: найпевніший спосіб швидко пройнятися чужою культурою – скуштувати страви місцевої кухні. Щоб не розгубитися при виборі наїдків і заощадити дорогоцінний час для їжі духовної, Outlook радить вам найкращі місця вуличної гастрономії із семи точок земної кулі.
Кокні: глузлива британська говірка
Дивні прізвиська для предметів, знайомих кожному; відома нині форма ain't (замість am not), а також літера h, що пропадає в деяких словах – все це про британську говірку кокні, колоритний діалект, що шокує консервативних англійців саркастичністю й епатажем.
Швейцарія: банки, шоколад та армія
Ні для кого не секрет, що наш світ сповнений парадоксів. Outlook намагається в них розібратися, тому сьогодні ми розповімо про збройні сили найбільш мілітаризованої країни світу, яка при цьому вже понад два століття ні з ким не воює. Наш матеріал про армію Швейцарії.
Де «запалюють» зірки
Мало що може зрівнятися з яскравим зоряним небом під акомпанемент тиші. Саме про зірки OUTLOOK і розповість, а точніше про місця, де на них відкривається найкращий вид. У Європі дивитися на зірки радять не де-небудь , а... в Словенії. Справа в тому, що ця невелика країна – одна з найчистіших у світі, а отже, й атмосфера тут не настільки забруднена смогом.
Чумова пошта. Курйози доставки
Далекого вже 1920 року влада США ухвалила дивовижну постанову – заборону на… пересилання дітей у посилках. Мабуть, в XXI столітті це рішення виглядає дико, проте майже 100 років тому до нього поставилися з розумінням, а це значить, якісь дбайливі батьки все-таки відправляли своїх чад у бандеролях... Ми говоримо про курйози, котрі трапляються в роботі пошти.
Персональний казкар для туристів: потерти чи померти?
Плескати в долоні, терти статуї чи обходити предмети п'ять разів проти годинникової стрілки – чого тільки не роблять туристи, аби прискорити виконання заповітного бажання. Бодай раз пережити подібне доводилося кожному. За загальну суму монеток, кинутих у фонтани та водойми за все мандрівницьке життя, купити машину, може, і не вдасться, та на велосипед вистачило б точно. Здійснювати безглузді вчинки та викидати гроші на воду змушують місцеві перекази й туристичні гіди. Напевно, при влаштуванні на роботу головний критерій відбору – вміння вигадувати історії, котрі не поступаються за масштабом фантазії Шарля Перро та братів Грімм...
Середземноморська дієта: Система харчування як культурне надбання
Приємний морський бриз, шовковий шелест листя маслини, смачний сир, паста, келих хорошого вина із місцевого виноградника… Так, трапеза по-середземноморськи – це істинна насолода. І недарма у середземноморської дієти унікальна репутація. Це єдина система харчування, визнана ЮНЕСКО національним культурним надбанням.
Закрити
Outlook facebook page