RU  UK  EN
Статті  >  Дізнайся  >  За підтримки посольства Франції Україна приєдналася до всесвітньої кулінарної акції

За підтримки посольства Франції Україна приєдналася до всесвітньої кулінарної акції

Сьогодні, 19 березня, у Києві та Львові пройде вечір французької кухні в рамках проекту Смак Франції, організований з ініціативи відомого французького кухаря Алена Дюкаса та Міністерства закордонних справ і міжнародного розвитку Франції.

Напередодні вечері в Резиденції посла Франції Алена Ремі відбулася урочиста презентація проекту за участю самого пана посла, а також спеціально запрошеного для заходу французького кухаря, володаря зірки гіда Мішлен Жеремі Морена. У прес-конференції взяли участь шеф-кухар ресторану Comme il Faut Стефан Ваіттінадане, шеф-кухар ресторану Teatro Емануель Соарес.

У своїй вступній промові пан Ремі зазначив, що для нього велика честь, що Україна бере участь у даному проекті.

«Ідея французької вечері народилася у знаменитого шеф-кухаря Огюста Ескоф'є в 1912 році. Саме він запропонував ідею «Епікурейських вечорів». На його пропозицію відгукнулися 150 країн світу. Вже пізніше його ідею допрацював Ален Дюкас. В Україні до акції долучилися 4 ресторани: київські Comme il Faut, Teatro, Вернісаж, а також ресторан львівського готелю Леополіс », - сказав Ремі.

Він також підкреслив, що в один вечір, 19 березня, в 1300 ресторанах по всьому світу пройде французька вечеря. І кожен з них представить абсолютно різні меню, що продемонструє, наскільки французька кухня дивовижна і різноманітна.

«Головна трапеза відбудеться у Франції у замку Версаль, куди запрошені 650 осіб, у тому числі і посли усіх країн світу, включаючи і українського посла Олега Шамшура», - заявив Ремі.

Секретами успіху з українською публікою поділився, і кухар Жеремі Морен, він розповів наскільки хвилююче і в той же час відповідально бути володарем зірки гіда Мішлен. «За роки своєї професійної діяльності я отримував досвід в ресторанах декількох паризьких готелів. Своєю величезною удачею вважаю те, що мені пощастило працювати під керівництвом таких видатних кухарів як Ерік Фрешон і Яннік Аллено».

Свою зірку Мішлен Морен отримав в 2008 році, через рік після того як переїхав до Тулузи. «Вам може здатися, що це дуже швидко, але я пройшов через величезний стрес, щоб досягти цього результату», - сказав Морен.

За його словами, отримавши таку високу нагороду, у кухаря виникає відразу дві проблеми: Не загубити її і отримати наступну.

«Якщо ви змінюєте ресторан, і виходьте із того місця, де ви отримали зірку, з собою ви її забрати не можете, вам необхідно ретельно працювати, щоб отримати нову. Звичайно, певні привілеї є, адже ти вже був лауреатом, але все одно це дуже важко », - зазначив кулінар.

Шеф-кухарі також розкрили невеликі секрети, чим пригощатимуть українську публіку.

Зокрема Жеремі Морен, який приготує вечерю в резиденції посла Франції, буде пригощати своїх гостей традиційним стравами своєї країни. «В основу свого меню я заклав дегустаційний принцип самого проекту Смак Франції. Всі мої страви продемонструють гостям всю сутність нашої кухні. І так в програмі моєї вечері фуа-гра з різними соусами, спаржа з салом, риба з бульйоном з каштанів і трюфелями, птиця зі спеціями і трюфельно-картопляним пюре і звичайно ж сир, який я спеціально привіз із Франції. А на десерт груша, фарширована шафраном з шоколадом і какао ».

Гостей ресторану Comme il Faut і Teatro пригощатимуть не менше вишуканими стравами. Зокрема: вар'єте на основі рибних інгредієнтів, лосось Гравлакс, фуа-гра, морські гребінцями зі спаржею. Різними варіантами приготування риби, а саме сібаса. На м'ясну страву запропонує класичний Шато Бріан з пюре із трюфеля і телятину Девінгтон. І завершать маестро вечір чудовими десертами.

Про те, як пройшла презентація - дивіться в нашій новій галереї:

Вам це буде цікаво:
Посольство Іспанії в Україні провело урочисті заходи у Києві...
Так, 13 грудня в Національній бібліотеці України для дітей відбулася церемонія дарування книг. Після чого в резиденції пані Посла пройшов дипломатичний прийом.
Посольство Швеції в Україні провело святкування Дня святої Люсії
13 грудня в Києві відзначили одне з традиційних шведських свят - День святої Люсії.
Посол Казахстану провів дипломатичний прийом на честь Дня незалежності
На честь 26-ї річниці незалежності Республіки Казахстан, в Києві відбувся прийом. На честь цієї події в Казахстані, а також по всьому світу проходять важливі урочисті і офіційні події: конференції, круглі столи, дипломатичні прийоми.
В рамках проекту Diplomatic Greetings дружина Посла Пакистану познайомила українок з мистецтвом розпису по тканині
Дружина Надзвичайного і Повноважного Посла Пакистану в Україні Сіма Аттар приєдналася до культурно-освітнього проекту OUTLOOK і ГДІП Diplomatic Greetings і провела незвичайний майстер-клас з виготовлення шалей, сумочок і декорування подушок.
На честь 100-річчя Незалежності Посол Фінляндії провів дипломатичний прийом
У Києві відбувся урочистий прийом приурочений до Національного дня Фінляндії. Цього року країна відзначила рівно 100 років від дня проголошення Незалежності.
Посол Палестини провів прийом на честь Міжнародного дня солідарності з палестинським народом
У столиці України пройшов дипломатичний прийом, організований Посольством Палестини в Україні і приурочений до одного з найважливіших національних свят цієї країни.
У Києві урочисто відсвяткували одне з головних мусульманських свят - Маулід
30 листопада у Києві відбувся урочистий захід, присвячений одному з головних мусульманських свят - Мауліду (народження Пророка Мухаммада). Духовне управління мусульман України організувало ряд офіційних заходів до знаменної дати.
ГДІП презентував 18-й випуск щорічника «Україна дипломатична», присвяченого 100-річчю дипломатичної служби України
30 листопада 2017 року в приміщенні Дипломатичної академії імені Геннадія Удовенка відбулася презентація вісімнадцятого випуску наукового щорічника «Україна дипломатична», присвяченого 100-річчю української дипломатичної служби.
У Києві відбувся урочистий прийом на честь 25-річчя дипломатичних відносин між Румунією та Україною
Надзвичайний і Повноважний Посол Румунії в Україні Крістіан Леон Цуркану провів урочистий прийом на честь 25-річчя встановлення дипломатичних відносин між Румунією та Україною, а також відкрив у Києві виставку румунських художників "Мистецтво. Традиція. Бая Маре. Марамуреш".
Посол Нурберди Аманмурадов провів прес-брифінг з нагоди 22-ї річниці нейтралітету Туркменістану
Посольство Туркменістану в Україні провело брифінг для журналістів з нагоди 22-ї річниці нейтралітету Туркменістану і прийняття Генеральною Асамблеєю ООН Резолюції про проголошення 12 грудня Міжнародним днем ​​нейтралітету.
У межах проекту Diplomatic Greetings дружина Посла Пакистану познайомить українок з мистецтвом розпису по тканині
9 грудня у Києві відбудеться незвичайний майстер-клас з виготовлення шалей, сумочок і декорування подушок, який проведе дружина Посла Пакистану в Україні пані Сіма Аттар.
ГДІП провів у Словаччині та Австрії заходи, присвячені 100-річчю української дипломатії
Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв та Наукове товариство історії дипломатії та міжнародних відносин за підтримки Міністерства закордонних справ України, Посольств України в Австрії, Словаччині та Угорщині реалізували низку заходів із нагоди відзначення 100-річчя української дипломатії.
В Києві за підтримки Посольства Німеччини відбувся концерт "Присвячення" співака Віктора Рудя
В Національній філармонії України за підтримки посольства Німеччини пройшов концерт оперного та камерного співака Віктора Рудя. Захід відбувся в рамках «Тижнів Німеччини в Україні», що тривають з 10 по 26 листопада в 14 містах нашої країни.
Посольства Литви та Австралії представили в Києві виставку фотографій «Олєґас Труханас – легенда Литви та Австралії»
Посольство Литовської Республіки в Україні, Посольство Австралії в Україні i Національний музей Тараса Шевченка представили в Києві виставку фотографій «Олєґас Труханас – легенда Литви та Австралії».
За підтримки Посольства Німеччини в Києві відбувся прийом з нагоди Четвертого українсько-німецького форуму харчових продуктів
У заході взяли участь 40 виробників з Німеччини та України, які презентували свою продукцію, представники бізнесу з усіх регіонів України, міжнародних організацій та проектів, спеціалізованих інституцій та багато інших.
MUST- WATCH VIDEO: традиції чаювання в світі
Цей напій настільки щільно увійшов у життя людини, що іноді ми самі не помічаємо, як знову поставили чайник на плиту. Існують тисячі способів його приготування. OUTLOOK пропонує вашій увазі кращі з них.
Посольство Індонезії поповнило експонатами Київський музей мініатюр
Посольство Республіки Індонезія встановило п'ять індонезійських архітектурних мініатюр в парку-музеї Києва "Україна в мініатюрі". Презентація екзотичних шедеврів відбулася 10 листопада. В експозицію включені Храм Боробудур, Кафедральний собор Джакарти - церква Пресвятої Діви Марії, Мечеть Істікляль - найбільша мусульманська святиня Південно-Східної Азії, Храм Улун Дану.
Ми там були: Ле-Ман – недоторканий шарм старої Франції
Антон Сак (Anton Sak) переїхав до Франції, щоб отримати вищу освіту. Уже кілька років він студент хімічного факультету Леманського університету (Le Mans Université). Сьогодні розповідає нам про Ле-Ман – чарівне старовинне французьке місто зі своїм особливим колоритом. Воно мало відоме туристам, проте відвідування його – цікава точка у маршруті затятого мандрівника.
Посольство Казахстану презентувало проект про життя Тараса Шевченка в Казахстані
Посольством Республіки Казахстан в Україні та Почесним консульством Казахстану в Західній Україні був реалізований проект «Кобзар в степах Казахстану», який оповідає про життя і творчість Тараса Шевченка в період його заслання в Казахстані.
Символ Канади - Кленовий сироп. Що це таке і з чим його їдять?
Поряд з фаст-фудом, колою і пластівцями з молоком, продуктом, про який нав’язливо згадують мало не в кожному американському фільмі, є кленовий сироп. Ним «приправляють» млинці, оладки, кекси, тости... Загалом, все, що зроблено з борошна. На прилавки ж європейських супермаркетів він потрапив зовсім недавно, одразу загнавши в глухий кут покупців, які прагнуть скуштувати недоступні раніше страви з медово-деревним смаком, але не знають, як їх приготувати.
Закрити
Outlook facebook page