RU  UK  EN
Статті  >  Дізнайся  >  У Посольстві Узбекистану пройшла зустріч Ambassador's Spouses Club Київ

У Посольстві Узбекистану пройшла зустріч Ambassador's Spouses Club Київ

В рамках святкування 25-річчя незалежності Узбекистану в Посольстві цієї країни відбулася презентація національної кухні, де дипломати максимально намагалися відобразити майстерність кулінарії узбецького народу. У заході взяли участь дружини керівників дипломатичного корпусу іноземних держав в Україні та запрошені гості.

Головною метою презентації стало ознайомлення української громадськості та іноземних гостей з традиційною національною кухнею Узбекистану і правилами приготування страв кухні цього народу.

На початку презентації дружина Надзвичайного і Повноважного Посла Узбекистану в Україні Алішера Абдуаліева Гульноза Абдуаліева зазначила, що сьогодні узбецька кухня - це особливий національний бренд і ця спадщина народу пройшло випробування часом. За її словами приймаючи нове і розвиваючись, узбецька кухня незмінно залишалася національною, яскравою і самобутньою. Потім пані Гульноза розповіла гостям про особливості кухні, найбільш популярні страви і звернула увагу присутніх на те, що кулінарія кожного з народів у чомусь схожа, але вона і самобутня, зберігає в собі тисячолітні традиції населення.

За словами пані Гульнози узбецька кухня має глибоку історію, тісно пов'язана з культурою, мовою і традиціями. Походження багатьох з страв має спільне коріння з традиційними азіатськими стравами, такими як плов, лагман, манти і іншими. Однак в Узбекистані є свої особливості приготування цих страв, а також свої абсолютно оригінальні страви.

Сформовані чудові традиції узбецька кухня має в приготуванні всіх видів страв: основних м'ясних страв, супів, хлібобулочних і кондитерських виробів, салатів і напоїв.

Для основних м'ясних страв характерно приготування смаженої, висококалорійної їжі, широке використання бавовняного масла, курдючного сала, спецій і зелені.

Для проведення майстер-класу Посольство запросило з Ташкента майстрів кулінарії Асоціації кухарів Узбекистану - Феруз Ахмадаліеву і Ахмаджона Хамдамова, які розповіли і поділилися секретами приготування Лагман.

Потім пані Гульноза зупинилася і сказала кілька слів про узбецький танці. За її словами узбецький - як будь-який східний танець є своєрідним монологом жінки. Східна жінка не може розповісти про свої почуття на словах і робить це за допомогою танцю. Тут, як і в Японському, Китайському або Індійському танці треба мати виразні очі і руки, які характеризуються плавністю рухів.

Після гості заходу насолодилися барвистими національними танцями від танцювальної групи «САБО».

Лагман - це одна з чудових страв національної узбецької кухні. Склад страви дуже простий, але в руках майстра воно перетворюється на справжній шедевр кулінарного мистецтва. Звідки родом лагман і чиїм національним блюдом він був спочатку - питання спірне. Коріння його появи йдуть в далеке минуле Китаю, а далі рецепт змінювався і доповнювався під впливом культури уйгурів, дунган і інших народностей. По суті лагман - це середньоазіатське спагетті з додаванням м'яса, зелені, спецій і бульйону. Локшину готують вручну в домашніх умовах.

В Узбекистані поширене два основних види лагмана - чузма-лагман (тягнеться лагман) і Кесмен-лагман (різаний лагман). Узбецький лагман в кожному регіоні готують по-своєму.

Лагман важко назвати виключно першою стравою, а й для другого воно занадто рідке. Він дуже ситний - одна порція лагмана може наситити на довгий час.

Основною особливістю цієї страви є покрокове і роздільне приготування. Окремо обсмажують дрібно нарізані овочі (ріпчаста цибуля, болгарський перець, помідори, морква, зелена редька, баклажани, білокачанна капуста, картопля) з м'ясом і спеціями. В Узбекистані для цієї страви використовують баранину, але можна використовувати і яловичину, і курятину. Окремо відварюють приготовлену локшину.

При подачі на стіл порційно кладуть локшину, заливають окремо приготовленим бульйоном і овочами з м'ясом, прикрасивши страву дрібно нашаткувати зеленню.

Крім зелені, готовий лагман можна приправити оцтом, соєвим соусом або гострою приправою. Ці додаткові спеції також можна поставити на стіл, щоб кожен міг вибрати бажане за своїм смаком.

Вам це буде цікаво:
Концерт дуету Blumenfeld Piano Duo у Києві. Посол Бельгії: Мій девіз в Україні - ми граємо разом і працюємо разом
15 листопада в Бельгії відзначають День Короля, користуючись визначною нагодою Надзвичайний та Повноважний Посол Алекс Ленарт організував в київській філармонії концерт двох віртуозів – дуету Blumenfeld Piano Duo всесвітньовідомого українського піаніста, що живе у Бельгії Дмитра Суховієнка та бельгійця Аарона Вайнберга.
Наш перший ювілей: OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL 2018. Фоторепортаж. Частина 2
Культура кожного народу є унікальною, сповненою загадок, таємниць, традицій, звичаїв, історій. Ми непомірно щасливі, що в рамках фестивалю культур народів світу OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL наша команда створює майданчик для обміну найцікавішим між різними країнами та народами.
Наш перший ювілей: OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL 2018
Культура кожного народу є унікальною, сповненою загадок, таємниць, традицій, звичаїв, історій. Ми непомірно щасливі, що в рамках фестивалю культур народів світу OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL наша команда створює майданчик для обміну найцікавішим між різними країнами та народами.
У Києві відбудеться п’ятий фестиваль культур народів світу OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL
27 жовтня з 13:00 до 17:00 в Національному культурно-художньому комплексі «Мистецький Арсенал» (вул. Лаврська 10-12) пройде п’ятий ювілейний фестиваль культур народів світу OUTLOOK WORLD CULTURE FESTIVAL, який представить у різних проявах культуру понад 30 країн світу за участі посольств іноземних держав і діаспор. Фестиваль щорічно організовує проект OUTLOOK (theoutlook.com.ua), який працює у сфері медіа та культурної дипломатії. Цього року захід пройде за підтримки Українського культурного фонду.
У Києві відсвяткували 100-річчя утворення Чехословаччини
У столиці України відбувся дипломатичний прийом, присвячений 100-річчю утворення Чехословаччини, а також Національним дням Чехії та Словаччини. В урочистій обстановці гостей вечора зустрічали Надзвичайні і Повноважні Посли Чехії Радек Матула і Словаччини - Марек Сафін.
Презентація проекту «Пам’ятники, що рухаються» під патронатом Посольства Румунії в Україні
У Києві 27 вересня відбулася урочиста церемонія відкриття арт-об’єкту «Середній шлях» румунського скульптора Богдана Раци у рамках проекту «Пам’ятники, що рухаються». Арт-об’єкт – гігантська рука, яка символізує дружбу та спілкування, – тимчасово встановлено за адресою бульвар Тараса Шевченка, 3. Урочистий захід реалізовано у межах впровадження ініціативи Київського міського голови Віталія Кличка «Київ – місто світу», відповідно до звернення Посольства Румунії в Україні.
Традиції узбекської кераміки та сакральний зміст візерунків. Дружина Посла Узбекистану познайомила учасниць Ambassadors Spouses Club із національними ремеслами
Дружина Надзвичайного і Повноважного Посла Узбекистану в Україні Гульноза Абдуалієва провела дружню зустріч для клубу дружин послів Ambassadors Spouses Club, в рамках якої познайомила гостей із узбекською школою художньої кераміки, яка є одним з найбільш древніх і найцікавіших видів прикладного мистецтва Узбекистану.
Посол Таджикистану в Україні провів урочистий прийом
У столиці України урочистим дипломатичним прийомом відзначили 27-му річницю Дня незалежності Республіки Таджикистан.
Ваш сніданок, сер! Або як починають свій день у різних країнах світу
Маленький тост, шматочок сиру і ковток міцної кави. «Це вам не шведський стіл!» – обурено пробурчить офіціант, дивлячись на незадоволене обличчя туриста. Щедрій українській душі не збагнути, як таким примудряються наїстись місцеві жителі. Тому перед подорожжю до нової країни варто знати точно, де звечора приготувати собі бутерброди на ранок, а де й запастися кількома літрами води!
Прощальний прийом Посла Мексики в Україні Марії Луїзи Беатріс Лопес Гаргальо
Надзвичайний і Повноважний Посол Мексики Марія Луїза Беатріс Лопес-Гаргальо завершує свою дипломатичну місію в Україні і в зв'язку з цим організувала урочистиq прощальний прийом.
"100 років державності". Посольство Латвії організувало публічну дискусію, присвячену сторіччю незалежності
13 вересня 2018 року Посольство Латвійської Республіки в Україні спільно з Дипломатичною академією України організували публічну дискусію на тему «Сто років державності: уроки латвійського та українського досвіду», яку відкрили Посол Латвії в Україні Юріс Пойканс та директор Першого європейського департаменту Міністерства закордонних справ України Василь Химинець.
«Німецький сад» знову відкрив двері для киян та гостей міста
Посольство Німеччини в України традиційно в вересні організувало день відкритих дверей – «Німецький сад». Кияни та гості міста змогли познайомитись з діяльністю Німеччини в Україні та поспілкуватися з представниками німецьких посередницьких організацій.
Посол Руслан Болбачан: Відносини між Молдовою та Україною набувають нової якості, стають ближчими
На честь 27-ї річниці Незалежності республіки Молдова в українській столиці посольством цієї держави та особисто Надзвичайним та Повноважним Послом Русланом Болбачаном було організовано урочисте святкування.
Посол Гійом Шойрер: Україна зміцнюється і Швейцарія - поруч
Надзвичайний та Повноважний Посол Швейцарії в Україні Гійом Шойрер запросив друзів та партнерів на святкування Швейцарської ночі. У невимушеній атмосфері в заповіднику Софія Київська гості вечора змогли поспілкуватися, налагодити нові контакти та просто насолодитися чудовим вересневим музичним вечором.
Посли іноземних держав відвідали фестиваль «Купальські роси» – 2018
У селі Немиринці Ружинського району Житомирської області відбувся традиційний Міжнародний фольклорно-етнографічний фестиваль «Купальські роси». «Купальські роси» – фестиваль, який відвідують гості не лише з Житомирської області, але й з різних куточків України та світу. Організаторами свята є Павло Жебрівський, український політик, та його сестра Філя Жебрівська.
Гагаузи: этнос Білого Півня
«Жив у глухому гагаузькому селі бідний селянин, і багатства у нього було – троє синів…» - так розпочинається одна з народних казок, створених гагаузами. Цей тюркський народ і насправді жив небагато, кочував селами, пас овець.
ВІДЕО: Величний спадок Узбекистану
Завдяки Посольству Узбекистану в Україні та особисто Надзвичайному і Повноважному Послу Алішеру Абдуаліеву OUTLOOK пощастило побувати в цій гостинній країні. І сьогодні ми розповімо про унікальне місце - Мавзолей видатного полководця і політичного діяча Амір Темура.
Що вони їдять: кухня Риму
Outlook часто розповідає про кухні народів світу, але, коли йдеться про Італію, писати про країну загалом було б злочином. Кожен з її двадцяти регіонів – це окремий світ зі своїми тонкощами і спеціалітетами. І нехай звання гастрономічної столиці Італії носить Болонья, її офіційній столиці Риму теж є чим похизуватися.
Амуль-Хазар. Посол Туркменістану розповів про майбутнє ралі
Надзвичайний і Повноважний Посол Туркменістану в Україні, дуаєн дипломатичної служби Нурберди Аманмурадов провів брифінг присвячений міжнародному авторалі «Амуль-Хазар 2018», що відбудеться у Туркменістані на початку осені.
ВІДЕО: Ремесла Узбекистану. Вироби з соломки
OUTLOOK пощастило побувати в гостинному Узбекистані і ближче познайомитися з ремеслами цієї дивовижної країни. Сьогодні ми розповімо вам про мистецтво виготовлення виробів з соломки, про те, які матеріали використовує майстер, в чому секрети і унікальні особливості цього ремесла. Відчувайте світ з нами!
Закрити
Outlook facebook page