RU  UK  EN
Статті  >  Дізнайся  >  У Посольстві Узбекистану пройшла зустріч Ambassador's Spouses Club Київ

У Посольстві Узбекистану пройшла зустріч Ambassador's Spouses Club Київ

В рамках святкування 25-річчя незалежності Узбекистану в Посольстві цієї країни відбулася презентація національної кухні, де дипломати максимально намагалися відобразити майстерність кулінарії узбецького народу. У заході взяли участь дружини керівників дипломатичного корпусу іноземних держав в Україні та запрошені гості.

Головною метою презентації стало ознайомлення української громадськості та іноземних гостей з традиційною національною кухнею Узбекистану і правилами приготування страв кухні цього народу.

На початку презентації дружина Надзвичайного і Повноважного Посла Узбекистану в Україні Алішера Абдуаліева Гульноза Абдуаліева зазначила, що сьогодні узбецька кухня - це особливий національний бренд і ця спадщина народу пройшло випробування часом. За її словами приймаючи нове і розвиваючись, узбецька кухня незмінно залишалася національною, яскравою і самобутньою. Потім пані Гульноза розповіла гостям про особливості кухні, найбільш популярні страви і звернула увагу присутніх на те, що кулінарія кожного з народів у чомусь схожа, але вона і самобутня, зберігає в собі тисячолітні традиції населення.

За словами пані Гульнози узбецька кухня має глибоку історію, тісно пов'язана з культурою, мовою і традиціями. Походження багатьох з страв має спільне коріння з традиційними азіатськими стравами, такими як плов, лагман, манти і іншими. Однак в Узбекистані є свої особливості приготування цих страв, а також свої абсолютно оригінальні страви.

Сформовані чудові традиції узбецька кухня має в приготуванні всіх видів страв: основних м'ясних страв, супів, хлібобулочних і кондитерських виробів, салатів і напоїв.

Для основних м'ясних страв характерно приготування смаженої, висококалорійної їжі, широке використання бавовняного масла, курдючного сала, спецій і зелені.

Для проведення майстер-класу Посольство запросило з Ташкента майстрів кулінарії Асоціації кухарів Узбекистану - Феруз Ахмадаліеву і Ахмаджона Хамдамова, які розповіли і поділилися секретами приготування Лагман.

Потім пані Гульноза зупинилася і сказала кілька слів про узбецький танці. За її словами узбецький - як будь-який східний танець є своєрідним монологом жінки. Східна жінка не може розповісти про свої почуття на словах і робить це за допомогою танцю. Тут, як і в Японському, Китайському або Індійському танці треба мати виразні очі і руки, які характеризуються плавністю рухів.

Після гості заходу насолодилися барвистими національними танцями від танцювальної групи «САБО».

Лагман - це одна з чудових страв національної узбецької кухні. Склад страви дуже простий, але в руках майстра воно перетворюється на справжній шедевр кулінарного мистецтва. Звідки родом лагман і чиїм національним блюдом він був спочатку - питання спірне. Коріння його появи йдуть в далеке минуле Китаю, а далі рецепт змінювався і доповнювався під впливом культури уйгурів, дунган і інших народностей. По суті лагман - це середньоазіатське спагетті з додаванням м'яса, зелені, спецій і бульйону. Локшину готують вручну в домашніх умовах.

В Узбекистані поширене два основних види лагмана - чузма-лагман (тягнеться лагман) і Кесмен-лагман (різаний лагман). Узбецький лагман в кожному регіоні готують по-своєму.

Лагман важко назвати виключно першою стравою, а й для другого воно занадто рідке. Він дуже ситний - одна порція лагмана може наситити на довгий час.

Основною особливістю цієї страви є покрокове і роздільне приготування. Окремо обсмажують дрібно нарізані овочі (ріпчаста цибуля, болгарський перець, помідори, морква, зелена редька, баклажани, білокачанна капуста, картопля) з м'ясом і спеціями. В Узбекистані для цієї страви використовують баранину, але можна використовувати і яловичину, і курятину. Окремо відварюють приготовлену локшину.

При подачі на стіл порційно кладуть локшину, заливають окремо приготовленим бульйоном і овочами з м'ясом, прикрасивши страву дрібно нашаткувати зеленню.

Крім зелені, готовий лагман можна приправити оцтом, соєвим соусом або гострою приправою. Ці додаткові спеції також можна поставити на стіл, щоб кожен міг вибрати бажане за своїм смаком.

Вам це буде цікаво:
Посольство Іспанії в Україні провело урочисті заходи у Києві...
Так, 13 грудня в Національній бібліотеці України для дітей відбулася церемонія дарування книг. Після чого в резиденції пані Посла пройшов дипломатичний прийом.
Посольство Швеції в Україні провело святкування Дня святої Люсії
13 грудня в Києві відзначили одне з традиційних шведських свят - День святої Люсії.
Посол Казахстану провів дипломатичний прийом на честь Дня незалежності
На честь 26-ї річниці незалежності Республіки Казахстан, в Києві відбувся прийом. На честь цієї події в Казахстані, а також по всьому світу проходять важливі урочисті і офіційні події: конференції, круглі столи, дипломатичні прийоми.
В рамках проекту Diplomatic Greetings дружина Посла Пакистану познайомила українок з мистецтвом розпису по тканині
Дружина Надзвичайного і Повноважного Посла Пакистану в Україні Сіма Аттар приєдналася до культурно-освітнього проекту OUTLOOK і ГДІП Diplomatic Greetings і провела незвичайний майстер-клас з виготовлення шалей, сумочок і декорування подушок.
На честь 100-річчя Незалежності Посол Фінляндії провів дипломатичний прийом
У Києві відбувся урочистий прийом приурочений до Національного дня Фінляндії. Цього року країна відзначила рівно 100 років від дня проголошення Незалежності.
Посол Палестини провів прийом на честь Міжнародного дня солідарності з палестинським народом
У столиці України пройшов дипломатичний прийом, організований Посольством Палестини в Україні і приурочений до одного з найважливіших національних свят цієї країни.
ГДІП презентував 18-й випуск щорічника «Україна дипломатична», присвяченого 100-річчю дипломатичної служби України
30 листопада 2017 року в приміщенні Дипломатичної академії імені Геннадія Удовенка відбулася презентація вісімнадцятого випуску наукового щорічника «Україна дипломатична», присвяченого 100-річчю української дипломатичної служби.
У Києві відбувся урочистий прийом на честь 25-річчя дипломатичних відносин між Румунією та Україною
Надзвичайний і Повноважний Посол Румунії в Україні Крістіан Леон Цуркану провів урочистий прийом на честь 25-річчя встановлення дипломатичних відносин між Румунією та Україною, а також відкрив у Києві виставку румунських художників "Мистецтво. Традиція. Бая Маре. Марамуреш".
Посол Нурберди Аманмурадов провів прес-брифінг з нагоди 22-ї річниці нейтралітету Туркменістану
Посольство Туркменістану в Україні провело брифінг для журналістів з нагоди 22-ї річниці нейтралітету Туркменістану і прийняття Генеральною Асамблеєю ООН Резолюції про проголошення 12 грудня Міжнародним днем ​​нейтралітету.
У межах проекту Diplomatic Greetings дружина Посла Пакистану познайомить українок з мистецтвом розпису по тканині
9 грудня у Києві відбудеться незвичайний майстер-клас з виготовлення шалей, сумочок і декорування подушок, який проведе дружина Посла Пакистану в Україні пані Сіма Аттар.
ГДІП провів у Словаччині та Австрії заходи, присвячені 100-річчю української дипломатії
Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв та Наукове товариство історії дипломатії та міжнародних відносин за підтримки Міністерства закордонних справ України, Посольств України в Австрії, Словаччині та Угорщині реалізували низку заходів із нагоди відзначення 100-річчя української дипломатії.
В Києві за підтримки Посольства Німеччини відбувся концерт "Присвячення" співака Віктора Рудя
В Національній філармонії України за підтримки посольства Німеччини пройшов концерт оперного та камерного співака Віктора Рудя. Захід відбувся в рамках «Тижнів Німеччини в Україні», що тривають з 10 по 26 листопада в 14 містах нашої країни.
Посольства Литви та Австралії представили в Києві виставку фотографій «Олєґас Труханас – легенда Литви та Австралії»
Посольство Литовської Республіки в Україні, Посольство Австралії в Україні i Національний музей Тараса Шевченка представили в Києві виставку фотографій «Олєґас Труханас – легенда Литви та Австралії».
За підтримки Посольства Німеччини в Києві відбувся прийом з нагоди Четвертого українсько-німецького форуму харчових продуктів
У заході взяли участь 40 виробників з Німеччини та України, які презентували свою продукцію, представники бізнесу з усіх регіонів України, міжнародних організацій та проектів, спеціалізованих інституцій та багато інших.
MUST- WATCH VIDEO: традиції чаювання в світі
Цей напій настільки щільно увійшов у життя людини, що іноді ми самі не помічаємо, як знову поставили чайник на плиту. Існують тисячі способів його приготування. OUTLOOK пропонує вашій увазі кращі з них.
Посольство Індонезії поповнило експонатами Київський музей мініатюр
Посольство Республіки Індонезія встановило п'ять індонезійських архітектурних мініатюр в парку-музеї Києва "Україна в мініатюрі". Презентація екзотичних шедеврів відбулася 10 листопада. В експозицію включені Храм Боробудур, Кафедральний собор Джакарти - церква Пресвятої Діви Марії, Мечеть Істікляль - найбільша мусульманська святиня Південно-Східної Азії, Храм Улун Дану.
Посольство Казахстану презентувало проект про життя Тараса Шевченка в Казахстані
Посольством Республіки Казахстан в Україні та Почесним консульством Казахстану в Західній Україні був реалізований проект «Кобзар в степах Казахстану», який оповідає про життя і творчість Тараса Шевченка в період його заслання в Казахстані.
Гребені краси. Таджицькі гребінці
"...Коли Бахріддінова мама збиралася на роботу, вона старанно укладала свої довгі коси навколо тюбетейки. Виходило щось схоже на корону. На свята жінка вплітала у своє чорне волосся спеціальні прикраси. При ходьбі вони ледь подзвонювали, створюючи відчуття танцю. А ввечері маленький Бахріддін не міг заснути, якщо не стискав у своїх руках тугу мамину косу. Він і тепер із благоговінням згадує її довге волосся і вважає його однією з головних умов жіночої краси..."
Без кліше
Ви можете собі уявити німця, котрий запізнюється? Або ж японця, що сидить в офісі в робочий час і плює у стелю? Ну або ж хоча б іспанця, який у поті чола працює з ранку до ночі? Навряд, оскільки виною тому стереотипи, які закріпилися за тим чи іншим народом. Сьогодні ми не тільки говоритимемо про них, а й спробуємо ці кліше спростувати.
Мандалотерапія
Вчора я створила Всесвіт. Узяла трохи гороху, рису, гречки, пшона, зерен чорного, білого перцю і кардамону. Прихопила по жмені кави та анісу. Потім у всього цього з'явився центр. Він розростався, заспокоюючи мої думки. Коли ж останнє зернятко лягло в коло, я знову відчула забуту гармонію, крізь шум машин на проспекті почула птахів, повіяло ароматом фіалок, що їх так дбайливо вирощує сусідка в себе на балконі, а спогад про хвостатого Фунтика із п'ятого поверху викликав спалах ніжності до волохатого чудовиська.
Закрити
Outlook facebook page