RU  UK  EN
Статті  >  Дізнайся  >  У Посольстві Узбекистану пройшла зустріч Ambassador's Spouses Club Київ

У Посольстві Узбекистану пройшла зустріч Ambassador's Spouses Club Київ

В рамках святкування 25-річчя незалежності Узбекистану в Посольстві цієї країни відбулася презентація національної кухні, де дипломати максимально намагалися відобразити майстерність кулінарії узбецького народу. У заході взяли участь дружини керівників дипломатичного корпусу іноземних держав в Україні та запрошені гості.

Головною метою презентації стало ознайомлення української громадськості та іноземних гостей з традиційною національною кухнею Узбекистану і правилами приготування страв кухні цього народу.

На початку презентації дружина Надзвичайного і Повноважного Посла Узбекистану в Україні Алішера Абдуаліева Гульноза Абдуаліева зазначила, що сьогодні узбецька кухня - це особливий національний бренд і ця спадщина народу пройшло випробування часом. За її словами приймаючи нове і розвиваючись, узбецька кухня незмінно залишалася національною, яскравою і самобутньою. Потім пані Гульноза розповіла гостям про особливості кухні, найбільш популярні страви і звернула увагу присутніх на те, що кулінарія кожного з народів у чомусь схожа, але вона і самобутня, зберігає в собі тисячолітні традиції населення.

За словами пані Гульнози узбецька кухня має глибоку історію, тісно пов'язана з культурою, мовою і традиціями. Походження багатьох з страв має спільне коріння з традиційними азіатськими стравами, такими як плов, лагман, манти і іншими. Однак в Узбекистані є свої особливості приготування цих страв, а також свої абсолютно оригінальні страви.

Сформовані чудові традиції узбецька кухня має в приготуванні всіх видів страв: основних м'ясних страв, супів, хлібобулочних і кондитерських виробів, салатів і напоїв.

Для основних м'ясних страв характерно приготування смаженої, висококалорійної їжі, широке використання бавовняного масла, курдючного сала, спецій і зелені.

Для проведення майстер-класу Посольство запросило з Ташкента майстрів кулінарії Асоціації кухарів Узбекистану - Феруз Ахмадаліеву і Ахмаджона Хамдамова, які розповіли і поділилися секретами приготування Лагман.

Потім пані Гульноза зупинилася і сказала кілька слів про узбецький танці. За її словами узбецький - як будь-який східний танець є своєрідним монологом жінки. Східна жінка не може розповісти про свої почуття на словах і робить це за допомогою танцю. Тут, як і в Японському, Китайському або Індійському танці треба мати виразні очі і руки, які характеризуються плавністю рухів.

Після гості заходу насолодилися барвистими національними танцями від танцювальної групи «САБО».

Лагман - це одна з чудових страв національної узбецької кухні. Склад страви дуже простий, але в руках майстра воно перетворюється на справжній шедевр кулінарного мистецтва. Звідки родом лагман і чиїм національним блюдом він був спочатку - питання спірне. Коріння його появи йдуть в далеке минуле Китаю, а далі рецепт змінювався і доповнювався під впливом культури уйгурів, дунган і інших народностей. По суті лагман - це середньоазіатське спагетті з додаванням м'яса, зелені, спецій і бульйону. Локшину готують вручну в домашніх умовах.

В Узбекистані поширене два основних види лагмана - чузма-лагман (тягнеться лагман) і Кесмен-лагман (різаний лагман). Узбецький лагман в кожному регіоні готують по-своєму.

Лагман важко назвати виключно першою стравою, а й для другого воно занадто рідке. Він дуже ситний - одна порція лагмана може наситити на довгий час.

Основною особливістю цієї страви є покрокове і роздільне приготування. Окремо обсмажують дрібно нарізані овочі (ріпчаста цибуля, болгарський перець, помідори, морква, зелена редька, баклажани, білокачанна капуста, картопля) з м'ясом і спеціями. В Узбекистані для цієї страви використовують баранину, але можна використовувати і яловичину, і курятину. Окремо відварюють приготовлену локшину.

При подачі на стіл порційно кладуть локшину, заливають окремо приготовленим бульйоном і овочами з м'ясом, прикрасивши страву дрібно нашаткувати зеленню.

Крім зелені, готовий лагман можна приправити оцтом, соєвим соусом або гострою приправою. Ці додаткові спеції також можна поставити на стіл, щоб кожен міг вибрати бажане за своїм смаком.

Вам це буде цікаво:
Посол Таджикистану в Україні провів урочистий прийом
У столиці України урочистим дипломатичним прийомом відзначили 27-му річницю Дня незалежності Республіки Таджикистан.
Ваш сніданок, сер! Або як починають свій день у різних країнах світу
Маленький тост, шматочок сиру і ковток міцної кави. «Це вам не шведський стіл!» – обурено пробурчить офіціант, дивлячись на незадоволене обличчя туриста. Щедрій українській душі не збагнути, як таким примудряються наїстись місцеві жителі. Тому перед подорожжю до нової країни варто знати точно, де звечора приготувати собі бутерброди на ранок, а де й запастися кількома літрами води!
Прощальний прийом Посла Мексики в Україні Марії Луїзи Беатріс Лопес Гаргальо
Надзвичайний і Повноважний Посол Мексики Марія Луїза Беатріс Лопес-Гаргальо завершує свою дипломатичну місію в Україні і в зв'язку з цим організувала урочистиq прощальний прийом.
"100 років державності". Посольство Латвії організувало публічну дискусію, присвячену сторіччю незалежності
13 вересня 2018 року Посольство Латвійської Республіки в Україні спільно з Дипломатичною академією України організували публічну дискусію на тему «Сто років державності: уроки латвійського та українського досвіду», яку відкрили Посол Латвії в Україні Юріс Пойканс та директор Першого європейського департаменту Міністерства закордонних справ України Василь Химинець.
«Німецький сад» знову відкрив двері для киян та гостей міста
Посольство Німеччини в України традиційно в вересні організувало день відкритих дверей – «Німецький сад». Кияни та гості міста змогли познайомитись з діяльністю Німеччини в Україні та поспілкуватися з представниками німецьких посередницьких організацій.
Посол Руслан Болбачан: Відносини між Молдовою та Україною набувають нової якості, стають ближчими
На честь 27-ї річниці Незалежності республіки Молдова в українській столиці посольством цієї держави та особисто Надзвичайним та Повноважним Послом Русланом Болбачаном було організовано урочисте святкування.
Посол Гійом Шойрер: Україна зміцнюється і Швейцарія - поруч
Надзвичайний та Повноважний Посол Швейцарії в Україні Гійом Шойрер запросив друзів та партнерів на святкування Швейцарської ночі. У невимушеній атмосфері в заповіднику Софія Київська гості вечора змогли поспілкуватися, налагодити нові контакти та просто насолодитися чудовим вересневим музичним вечором.
Посли іноземних держав відвідали фестиваль «Купальські роси» – 2018
У селі Немиринці Ружинського району Житомирської області відбувся традиційний Міжнародний фольклорно-етнографічний фестиваль «Купальські роси». «Купальські роси» – фестиваль, який відвідують гості не лише з Житомирської області, але й з різних куточків України та світу. Організаторами свята є Павло Жебрівський, український політик, та його сестра Філя Жебрівська.
Гагаузи: этнос Білого Півня
«Жив у глухому гагаузькому селі бідний селянин, і багатства у нього було – троє синів…» - так розпочинається одна з народних казок, створених гагаузами. Цей тюркський народ і насправді жив небагато, кочував селами, пас овець.
ВІДЕО: Величний спадок Узбекистану
Завдяки Посольству Узбекистану в Україні та особисто Надзвичайному і Повноважному Послу Алішеру Абдуаліеву OUTLOOK пощастило побувати в цій гостинній країні. І сьогодні ми розповімо про унікальне місце - Мавзолей видатного полководця і політичного діяча Амір Темура.
Що вони їдять: кухня Риму
Outlook часто розповідає про кухні народів світу, але, коли йдеться про Італію, писати про країну загалом було б злочином. Кожен з її двадцяти регіонів – це окремий світ зі своїми тонкощами і спеціалітетами. І нехай звання гастрономічної столиці Італії носить Болонья, її офіційній столиці Риму теж є чим похизуватися.
Амуль-Хазар. Посол Туркменістану розповів про майбутнє ралі
Надзвичайний і Повноважний Посол Туркменістану в Україні, дуаєн дипломатичної служби Нурберди Аманмурадов провів брифінг присвячений міжнародному авторалі «Амуль-Хазар 2018», що відбудеться у Туркменістані на початку осені.
ВІДЕО: Ремесла Узбекистану. Вироби з соломки
OUTLOOK пощастило побувати в гостинному Узбекистані і ближче познайомитися з ремеслами цієї дивовижної країни. Сьогодні ми розповімо вам про мистецтво виготовлення виробів з соломки, про те, які матеріали використовує майстер, в чому секрети і унікальні особливості цього ремесла. Відчувайте світ з нами!
Продається все: найкращі ринки планети
У наш час складно здивувати людину, особливо міську, якимось великим магазином або ринком, оскільки навіть у міні-маркеті біля будинку можна купити все. Утім, по всій планеті продовжують працювати легендарні базари, про які століттями складають легенди і розказують із захватом, розуміючи, що вони – набагато більше, ніж просто місце для збуту товарів.
Східна музика суфіїв: Кавалі
«Кохання виникає, коли ти дивишся в очі іншої людини і бачиш в них Бога», - так перекладаються рядки однієї з арабських пісень, що називається Кавалі. Їхнє авторство приписують східним мандрівникам суфіям, котрі, намагаючись знайти сенс існування, босоніж сходили півсвіту. У подорожах вони складали пісні, в яких розповідали про те, що їм довелося пережити.
Кабукі: тернистий шлях квітки
Традиційний японський театр кабукі завжди лишався загадкою для європейського менталітету: зрозуміти спектакль без підказок гіда може хіба що спеціаліст з культури Країни вранішнього сонця.
Ловля креветок в Оостдюнкерке: Так, я на коні!
Якщо в ранковий час прогулюватись пляжами місцини Оостдюнкерке, розташованій в одній із західних провінцій Бельгії, то можна побачити одразу декілька сонць. Одне, звісно, в небі, а інші – жовтими плямами, верхи на конях, що, тягнучи на собі здоровенні плетені кошики, повільно бродять мілиною Північного моря. Так тут виглядає полювання на креветок.
Новинки від дипмісії. У Києві проводять екскурсії по Посольству Узбекистану в Україні
Посольство Республіки Узбекистан в Україні починаючи з травня поточного року, спільно з туристичними агентствами України запустило програму «Знайомство з Узбекистаном через будівлю посольства».
Наймолодша столиця світу. У Києві відзначили 20-річчя Астани
Побудована в кінці 90-х років Астана по праву носить звання сучасного дива. Молоде місто, яке прийняло почесне звання столиці з гордістю і гідністю несе цей статус. В кінці червня в Києві за підтримки Посольства Республіки Казахстан і особисто Надзвичайного і Повноважного Посла Самата Ордабаева відбувся урочистий прийом, присвячений 20-річчю Астани.
У ритмі джазу. Посол Норвегії запросив гостей на музичний вечір
Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Норвегія в Україні Уле Тер'є Хорпестад запросив гостей в резиденцію, щоб насолодитися літнім вечором під витончені мелодії джазу.
Закрити
Outlook facebook page