RU  UK  EN
Статті  >  Дізнайся  >  У Посольстві Узбекистану пройшла зустріч Ambassador's Spouses Club Київ

У Посольстві Узбекистану пройшла зустріч Ambassador's Spouses Club Київ

В рамках святкування 25-річчя незалежності Узбекистану в Посольстві цієї країни відбулася презентація національної кухні, де дипломати максимально намагалися відобразити майстерність кулінарії узбецького народу. У заході взяли участь дружини керівників дипломатичного корпусу іноземних держав в Україні та запрошені гості.

Головною метою презентації стало ознайомлення української громадськості та іноземних гостей з традиційною національною кухнею Узбекистану і правилами приготування страв кухні цього народу.

На початку презентації дружина Надзвичайного і Повноважного Посла Узбекистану в Україні Алішера Абдуаліева Гульноза Абдуаліева зазначила, що сьогодні узбецька кухня - це особливий національний бренд і ця спадщина народу пройшло випробування часом. За її словами приймаючи нове і розвиваючись, узбецька кухня незмінно залишалася національною, яскравою і самобутньою. Потім пані Гульноза розповіла гостям про особливості кухні, найбільш популярні страви і звернула увагу присутніх на те, що кулінарія кожного з народів у чомусь схожа, але вона і самобутня, зберігає в собі тисячолітні традиції населення.

За словами пані Гульнози узбецька кухня має глибоку історію, тісно пов'язана з культурою, мовою і традиціями. Походження багатьох з страв має спільне коріння з традиційними азіатськими стравами, такими як плов, лагман, манти і іншими. Однак в Узбекистані є свої особливості приготування цих страв, а також свої абсолютно оригінальні страви.

Сформовані чудові традиції узбецька кухня має в приготуванні всіх видів страв: основних м'ясних страв, супів, хлібобулочних і кондитерських виробів, салатів і напоїв.

Для основних м'ясних страв характерно приготування смаженої, висококалорійної їжі, широке використання бавовняного масла, курдючного сала, спецій і зелені.

Для проведення майстер-класу Посольство запросило з Ташкента майстрів кулінарії Асоціації кухарів Узбекистану - Феруз Ахмадаліеву і Ахмаджона Хамдамова, які розповіли і поділилися секретами приготування Лагман.

Потім пані Гульноза зупинилася і сказала кілька слів про узбецький танці. За її словами узбецький - як будь-який східний танець є своєрідним монологом жінки. Східна жінка не може розповісти про свої почуття на словах і робить це за допомогою танцю. Тут, як і в Японському, Китайському або Індійському танці треба мати виразні очі і руки, які характеризуються плавністю рухів.

Після гості заходу насолодилися барвистими національними танцями від танцювальної групи «САБО».

Лагман - це одна з чудових страв національної узбецької кухні. Склад страви дуже простий, але в руках майстра воно перетворюється на справжній шедевр кулінарного мистецтва. Звідки родом лагман і чиїм національним блюдом він був спочатку - питання спірне. Коріння його появи йдуть в далеке минуле Китаю, а далі рецепт змінювався і доповнювався під впливом культури уйгурів, дунган і інших народностей. По суті лагман - це середньоазіатське спагетті з додаванням м'яса, зелені, спецій і бульйону. Локшину готують вручну в домашніх умовах.

В Узбекистані поширене два основних види лагмана - чузма-лагман (тягнеться лагман) і Кесмен-лагман (різаний лагман). Узбецький лагман в кожному регіоні готують по-своєму.

Лагман важко назвати виключно першою стравою, а й для другого воно занадто рідке. Він дуже ситний - одна порція лагмана може наситити на довгий час.

Основною особливістю цієї страви є покрокове і роздільне приготування. Окремо обсмажують дрібно нарізані овочі (ріпчаста цибуля, болгарський перець, помідори, морква, зелена редька, баклажани, білокачанна капуста, картопля) з м'ясом і спеціями. В Узбекистані для цієї страви використовують баранину, але можна використовувати і яловичину, і курятину. Окремо відварюють приготовлену локшину.

При подачі на стіл порційно кладуть локшину, заливають окремо приготовленим бульйоном і овочами з м'ясом, прикрасивши страву дрібно нашаткувати зеленню.

Крім зелені, готовий лагман можна приправити оцтом, соєвим соусом або гострою приправою. Ці додаткові спеції також можна поставити на стіл, щоб кожен міг вибрати бажане за своїм смаком.

Вам це буде цікаво:
Амазонки з племені мосо: Заповідник фемінізму в затінку Гімалаїв
Автори антиутопій пророкують сотні бід людям майбутнього, яким знову і знову забороняють грати весілля, та, схоже, не все так страшно. У китайській провінції Юньнань, коло самісінького підніжжя Гімалаїв, живе матріархальне плем'я мосо, якому поняття шлюбу зовсім не знайоме.
Хвилями часу: Історичні вітрильники Естонії
Історія Естонії зберігається не у пергаментних сувоях, а у свинцевому літописі Північного моря. Звивиста берегова лінія протяжністю три тисячі кілометрів бачила мільйони вітрильників, починаючи зі смугастих полотнищ драккарів і закінчуючи поземним польотом кліпера над хвилями за доби пари й електрики.
Посол Елена Летісія Тереса Мікусінскі провела дипломатичний прийом, почесним гостем став всесвітньо відомий аргентинський співак Хіронімо Рауч
Колонна зала КМДА 11 червня приймала гостей Посольства Аргентинської Республіки в Україні з нагоди національного свята. Надзвичайні та Повноважні Посли, представники уряду та державних органів, партнери посольства, бізнес спільнота та ЗМІ вишикувалися у довгу чергу, аби привітати очільницю іноземної дипломатичної установи та висловити свої вітання дружній Аргентині.
Битися, як жінка. Бійцівський клуб літаючих чоліт.
У вільної боротьби не жіноче обличчя. Хороша дівчинка повинна мило усміхатися і берегти чепурне платтячко, а не розмахувати кулаками, але в суворих Андах такі ніжні квіти не ростуть. Справжня болівійська чоліта і за словом в кишеню не полізе, і тумаком при нагоді огріє, а в неділю, підібравши накрохмалені спідниці, ринеться у бій без правил.
Усім потрібні гроші. Валюти світу
Називають їх скрізь по-різному, проте люблять, напевно, однаково. Ми говоримо, звісно ж, про гроші, а точніше про їхні «другі імена». Адже крім офіційної, у кожної валюти є своя, народна назва, яке не так відома, але дійсно заслуговує на увагу!
Індійський чай. Посол Індії розповідає про традиції чаювання
29 травня 2019 року під егідою Надзвичайного та Повноважного Посла Індії в Україні Партха Сатпатхі відбувся вечір, присвячений індійській культурі, кухні та чаю. Метою заходу стала популяризація індійських традицій.
Офіційний іфтар ДУМУ 2019. Гасло цьогорічного місяця Радаман - «Милість»
За багаторічною доброю традицією, спеціально до початку Священного місяця Рамадан, Духовне управління мусульман України організувало урочисту вечерю - Іфтар в столиці України. Мета проведеного вечора - підкреслити значимість найважливішого місяці для всіх мусульман...
Книжковий Арсенал 2019: іноземні гості
IX Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» завершився, а ми пропонуємо вам ще пролонгувати відчуття ейфорії від перебування в книжковій «оазі» у центрі столиці України. Наш портал, висвітлюючи дипломатичне життя в Україні, приділить свою увагу огляду цікавих заходів, що відбулися за підтримки іноземних посольств, і спілкуванню із закордонними гостями.
Дипломати долучилися до благодійного гольф-турніру
Міжнародний турнір з гольфу «Diplomatic Golf for Good by Volvo» було проведено 18 травня 2019 року на території Київського Гольф Клуба «GolfStream».
Біле золото Піднебесної. Китайський фарфор
Цивілізація Стародавнього Китаю однією з перших відкрила для себе кераміку. Встановлено, що вже в II тис. до н.е. температура випалу гончарних виробів, знайдених в долині Хуанхе, наближалася до 1200 ° С. На думку ряду дослідників, винахід порцеляни було продиктовано прагненням знайти заміну нефриту та жадеїту.
ГДІПу-27. Дипломати вітають!
У Київському національному академічному театрі оперети 16 травня 2019 року відбулося відзначення Дня вишиванки та святкування 27-ї річниці заснування державного підприємства «Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв».
Grunnlovsdag. Посол Уле Тер'є Хорпестад зустрічав гостей з нагоди національного свята
Святкування Дня Конституції Норвегії пройшло у сердці столиці! Ініціатором проведення урочистого прийому стало Посольство.
Танець заради благодійності. Іноземні дипломати на щорічному балі в ІМВ
Інститут міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка та особисто директор Валерій Копійка запросили усіх охочих підтримати студентську ініціативу Благодійного балу ІМВ-2019.
Забуте мистецтво: чайна церемонія в Кореї
Після прогулянки жвавими вулицями Сеула хочеться розслабитися в кафе за чашкою ароматного чаю, але де там: хороші чайні є тільки при буддійських монастирях і на богемній пішохідній вулиці Інсадон. Чайна церемонія в Кореї, несумісна із суворим розпорядком офісів і фабрик, неохоче йде в маси, залишаючись радістю мудреців і привілеєм владик.
Знай наших: Христя Фріланд
У сьогоднішньому продовженні нашої рубрики про знаменитих українців, що змінюють світ тут і зараз, ми розкажемо про неймовірно енергійну Христю Фріланд – журналіста, письменника, а тепер вже й успішного політика. Етнічна українка, що відмінно володіє «рідною мовою», – чудовий приклад того, що людина, якщо вона сама того хоче, може розвиватися у багатьох сферах.
Посольство Аргентинської Республіки відсвяткувало дев'яту річницю Всесвітнього дня Мальбека
24 квітня в Києві пройшло офіційне святкування Всесвітнього Дня Мальбека - найвідомішого аргентинського вина. У свою дев'яту річницю День Мальбек відзначався під гаслом: "Елегантність не потребує досконалості".
В рамках проекту Diplomatic Greetings студенти «Школи молодого українського дипломата» з м.Харків та «Школи молодогоукраїнського дипломата» м.Київ поспілкувались із Послами Грузії та Королівства Норвегія Україні
23 квітня 2019 року OUTLOOK та ДП «Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв» (ГДІП) провели зустріч для студентства та молоді із дипломатами, Надзвичайними та Повноважними Послами Грузії та Королівства Норвегія в Україні Гелою Думбадзе та Уле Тер'є Хорпестадом.
Ловля креветок в Оостдюнкерке: Так, я на коні!
Якщо в ранковий час прогулюватись пляжами місцини Оостдюнкерке, розташованій в одній із західних провінцій Бельгії, то можна побачити одразу декілька сонць. Одне, звісно, в небі, а інші – жовтими плямами, верхи на конях, що, тягнучи на собі здоровенні плетені кошики, повільно бродять мілиною Північного моря. Так тут виглядає полювання на креветок.
Diplomatics Greetings для студентів зі Шкіл молодого дипломата м.Харків та м.Київ
OUTLOOK та ДП «Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв» (ГДІП) проведуть захід Diplomatic Greetings 23 квітня 2019 року. Наші організації багато років поспіль працюють та реалізовують проекти у співпраці з іноземним дипломатичним корпусом.
Palio del Papero: не тільки птахи
Скільки всього змішує у своєму казані Італія: гондоли, які плинуть оливковими річками, палюче сонце, що стікає своїм соком у пляшку Пізанської вежі, заплутане спагеті вуличок і коржі площ, присипані сумішшю італійських трав і діалектів. А ще у її казані є качки. Так-так, саме ці створіння дозволять вам відчути присмак справжнього національного колориту! І цій качиній історії вже понад тридцять років.
Закрити
Outlook facebook page