RU  UK  EN
Статті  >  Дізнайся  >  У Посольстві Узбекистану пройшла зустріч Ambassador's Spouses Club Київ

У Посольстві Узбекистану пройшла зустріч Ambassador's Spouses Club Київ

В рамках святкування 25-річчя незалежності Узбекистану в Посольстві цієї країни відбулася презентація національної кухні, де дипломати максимально намагалися відобразити майстерність кулінарії узбецького народу. У заході взяли участь дружини керівників дипломатичного корпусу іноземних держав в Україні та запрошені гості.

Головною метою презентації стало ознайомлення української громадськості та іноземних гостей з традиційною національною кухнею Узбекистану і правилами приготування страв кухні цього народу.

На початку презентації дружина Надзвичайного і Повноважного Посла Узбекистану в Україні Алішера Абдуаліева Гульноза Абдуаліева зазначила, що сьогодні узбецька кухня - це особливий національний бренд і ця спадщина народу пройшло випробування часом. За її словами приймаючи нове і розвиваючись, узбецька кухня незмінно залишалася національною, яскравою і самобутньою. Потім пані Гульноза розповіла гостям про особливості кухні, найбільш популярні страви і звернула увагу присутніх на те, що кулінарія кожного з народів у чомусь схожа, але вона і самобутня, зберігає в собі тисячолітні традиції населення.

За словами пані Гульнози узбецька кухня має глибоку історію, тісно пов'язана з культурою, мовою і традиціями. Походження багатьох з страв має спільне коріння з традиційними азіатськими стравами, такими як плов, лагман, манти і іншими. Однак в Узбекистані є свої особливості приготування цих страв, а також свої абсолютно оригінальні страви.

Сформовані чудові традиції узбецька кухня має в приготуванні всіх видів страв: основних м'ясних страв, супів, хлібобулочних і кондитерських виробів, салатів і напоїв.

Для основних м'ясних страв характерно приготування смаженої, висококалорійної їжі, широке використання бавовняного масла, курдючного сала, спецій і зелені.

Для проведення майстер-класу Посольство запросило з Ташкента майстрів кулінарії Асоціації кухарів Узбекистану - Феруз Ахмадаліеву і Ахмаджона Хамдамова, які розповіли і поділилися секретами приготування Лагман.

Потім пані Гульноза зупинилася і сказала кілька слів про узбецький танці. За її словами узбецький - як будь-який східний танець є своєрідним монологом жінки. Східна жінка не може розповісти про свої почуття на словах і робить це за допомогою танцю. Тут, як і в Японському, Китайському або Індійському танці треба мати виразні очі і руки, які характеризуються плавністю рухів.

Після гості заходу насолодилися барвистими національними танцями від танцювальної групи «САБО».

Лагман - це одна з чудових страв національної узбецької кухні. Склад страви дуже простий, але в руках майстра воно перетворюється на справжній шедевр кулінарного мистецтва. Звідки родом лагман і чиїм національним блюдом він був спочатку - питання спірне. Коріння його появи йдуть в далеке минуле Китаю, а далі рецепт змінювався і доповнювався під впливом культури уйгурів, дунган і інших народностей. По суті лагман - це середньоазіатське спагетті з додаванням м'яса, зелені, спецій і бульйону. Локшину готують вручну в домашніх умовах.

В Узбекистані поширене два основних види лагмана - чузма-лагман (тягнеться лагман) і Кесмен-лагман (різаний лагман). Узбецький лагман в кожному регіоні готують по-своєму.

Лагман важко назвати виключно першою стравою, а й для другого воно занадто рідке. Він дуже ситний - одна порція лагмана може наситити на довгий час.

Основною особливістю цієї страви є покрокове і роздільне приготування. Окремо обсмажують дрібно нарізані овочі (ріпчаста цибуля, болгарський перець, помідори, морква, зелена редька, баклажани, білокачанна капуста, картопля) з м'ясом і спеціями. В Узбекистані для цієї страви використовують баранину, але можна використовувати і яловичину, і курятину. Окремо відварюють приготовлену локшину.

При подачі на стіл порційно кладуть локшину, заливають окремо приготовленим бульйоном і овочами з м'ясом, прикрасивши страву дрібно нашаткувати зеленню.

Крім зелені, готовий лагман можна приправити оцтом, соєвим соусом або гострою приправою. Ці додаткові спеції також можна поставити на стіл, щоб кожен міг вибрати бажане за своїм смаком.

Вам це буде цікаво:
Марцишор/Баба Марта урочисто відзначають у Києві
12 березня у приміщенні Національної музичної академії України імені П.І. Чайковського за ініціативи Посольства Республіки Болгарія, Республіки Молдова та Румунії за підтримки Міністерства культури України та проекту OUTLOOK відбулася дружня зустріч весни у Києві.
Жіночі прикраси в Індії: сакральний зміст
При слові індійка в нашій уяві виникає красива жінка в сарі, неодмінно з безліччю прикрас і малюнків на тілі. Звідки в національних традиціях цього народу така пристрасть до прикрашання тіла? У цьому є не лише естетичний, але й глибокий сакральний сенс – відображення культури, вірувань і світогляду індійців...
Візит дипломатів до міста Острог
У суботу, 23 лютого 2019 року, Надзвичайні і Повноважні Посли іноземних держав, представники дипломатичних місій, міжнародних організацій, Державного управління справами Президента України та Міністерства закордонних справ України відвідали центр зародження та розвитку української освіти – місто Острог – за організаційного сприяння й участі Генеральної дирекції з обслуговування іноземних представництв у співпраці з Національним університетом «Острозька академія».
Дипломатичний прийом з нагоди національного свята Республіки Сербія
13 лютого відбувся урочистий захід з нагоди головного національного свята Сербії - Дня державності, який відмічається на офіційному рівні з 2001 року і знаменує День початку сербської революції проти Османської окупації в 1804 році.
"Україноканадці". Посол Роман Ващук відкрив виставку в Києві
12 лютого в Музеї української діаспори за підтримки Посольства Канади в Україні відкрилась виставка, присвячена українській діаспорі у Канаді. Метою проекту є відображення для загалу життя українських канадців, їх невпинну роботу у новій країні та вклад, який вони вносять щодня.
Ліванська зірка Кароль Самаха із концертом у Києві
7 лютого в Національній опері України вже не вперше з нагоди Дня Святого Маруна, батька Маронітської церкви, відбувся дипломатичний прийом та урочистий концерт під егідою Посольства Ліванської Республіки в Україні. Поєднання ліванського колориту та української душі в учасниках заходи справило неймовірне враження на гостей.
Азербайджан зсередини: «хна-яхти»
А ми продовжуємо публікувати авторську рубрику Сабіни Сафаровою про традиції в Азербайджані. Ми вже дізналися і про сватання, і про заручини, і зараз OUTLOOK пропонує зануриться в традиції ритуалів і церемоній «хна-яхти», яка безпосередньо передує весіллю.
Відчайдушний футуризм: Японія. Частина 1
Олена Расенко, повернувшись з Японії, розпочинає спеціальний цикл матеріалів про цю країну. Попередження для особливо вразливих: обережно! Після прочитання розвивається гостре бажання зірватися, купити авіаквиток в таку чудову і чарівну країну висхідного сонця!
ВІДЕО: Ремесла Узбекистану. Шиття золотом
OUTLOOK пощастило побувати в гостинному Узбекистані і ближче познайомитися з ремеслами цієї дивовижної країни. Сьогодні ми розповімо вам про мистецтво шиття золотом, яке здавна вважалось мистецтвом знаті,. Розкажемо ми й про те, які матеріали використовує майстер, в чому секрети і унікальні особливості цього ремесла. Відчувайте світ з нами!
Дипломат посольства Австралії Тім Болотнікофф відкрив власну фотовиставку у столиці
22 січня в Національній бібліотеці України імені В.І. Вернадського за підтримки Посольства Австралії в Україні відбулось відкриття виставки фоторобіт Заступника голови місії Тіма Болотнікоффа "Південні землі: Австралія/Антарктида".
Завершення каденції Посла Узбекистану в Україні Алішера Абдуалієва
Життя дипломата завжди пов'язане зі зміною локацій та країн для роботи. Період діяльності Посла на посаді може бути обрахований не лише у проміжку часу, який він провів у державі перебування, але й реалізованих проектах, у налагоджених зв'язках та встановлених контактах.
Танцхаз. Посольство Угорщини провело танцювальний майстер-клас
Серед пріоритетних напрямків розвитку співпраці між країнами є культурна взаємодія, розвиток міждержавних зв'язків і проведння публічної та інформаційної політики. Посольство Угорщини в Україні розпочало 2019 рік циклом пізнавальних заходів про угорські фольклорні надбання і повірте нам нам на слово - тут безумовно варто взяти участь хоча б тыльки через його енергетику!
Плани на 2019 рік. Робочий ланч з журналістами від Посла Індонезії
Рік повинен починатись правильно і в проекту OUTLOOK він був відкритий робочим ланчем в резиденції Посла Індонезії в Україні пана Юдді Кріснанді. Представники посольства з гордістю представили проекти, які були організовані соціально-культурним відділом в 2018 році і поділились планами на майбутнє.
Дипломати на бігових лижах у спортклубі ДП «ГДІП»
У суботу, 12 січня 2019 року, на території спортивного дипломатичного клубу ДП «ГДІП» на Трухановому острові відбулася зустріч-тренування з бігових лиж, учасниками якої стали представники різноманітних посольств та організацій, зокрема ООН та «ГДІП» з родинами.
Ніч перед Різдвом і після
Різдво приходить, накидаючи теплий кожух на плечі. Ввечері воно приносить із собою м’яке світло першої вечірньої зірки, а зранку будить білим, але теплим сонцем. Якби про відчуття Різдва хтось запитав у бабці моєї прабабці, то, гадаю, її слова були б ідентичні моїм. Бо разом із мисочкою куті із рук у руки українські покоління передають і свої традиції.
Глінтвейн: зігріваємось правильно
Вітамінчики, загартовування, правильний режим дня... Це все добре і корисно, особливо в холоди, ось тільки іноді треба себе і побалувати й одночасно убезпечити від мікробів і застуди. У такий час найкращий засіб – глінтвейн.
СПЕЦПРОЕКТ: Про новорічні та різдвяні традиції. Розповідають Посли.
Звичаї однієї держави відрізняються від іншої, але люди з різних куточків планети однаково чекають на дива, приємні сюрпризи й добру казку напередодні новорічних свят. Тому ми вирішили запитати у дипломатів про особливості святкувань Нового року і Різдва в їхніх країнах.
В Києві всьоме пройшов конкурс за звання найкращого дипломата серед студентства
3-го грудня 2018 року всьоме відбувся традиційний захід Інституту міжнародних відносин – конкурс «Містер Дипломат». Однак, вперше за історію конкурсу участь в ньому взяли і дівчата, тому він мав нову назву – «Містер та Міс Дипломат».
Казахстан відзначив 27-му річницю Незалежності
5 грудня 2018 року в Києві в готелі «Fairmont Grand Hotel Kyiv» відбувся урочистий прийом, присвячений Дню Незалежності Республіки Казахстан.
Відбулась презентація дев’ятнадцятого випуску наукового щорічника «Україна дипломатична»
28 листопада 2018 року в Національній академії наук України було проведено презентацію 19 випуску наукового щорічника «Україна дипломатична» та видань однойменної серії Генеральної дирекції з обслуговування іноземних представництв.
Закрити
Outlook facebook page